آموزش نصب Ubuntu
آموزش نصب Ubuntu (نصب گام به گام توزیع لینوکس)
در این آموزش قرار است درباره نصب یکی از محبوب ترین توزیع های لینوکس صحبت کنیم. یعنی توزیع UBUNTU که حقیقتا یکی از زیباترین و کامل ترین سیستم عامل های دنیا به حساب می آید. و شاید شما هم دوست داشته باشید که این سیستم عامل رو تست کنید. خب بریم سراغ ادامه مطلب و مراحل نصب برای نصب این سیستم عامل اول این سیستم عامل رو از سایتش دانلود کنید. دانلود سیستم عامل UBUNTU، بعد از دانلود نسخه مورد نظر خود باید این سیستم عامل را روی یک DVD یا فلش BOOT کنید برای آموزش نحوه BOOT کردن از روی فلش آموزش بوتیبل نمودن فلش و برای BOOT کردن روی DVD آموزش رایت ISO بعد از آن DVD یا FLASH را به سیستم خود نصب کرده و سپس طبق مراحل زیر عمل کنید.
1 – بعد از ظاهر شدن پنجره بنفش سیستم عامل UBUNTU با موس بر روی صفحه کلیک کنید تا مراحل گرافیکی و راحت نصب ظاهر شود در صورت فشار دادن کلیدی از روی KEYBOARD مراحل نصب متفاوت می شود.
پس از کلیک منتظر می مانیم تا مرحله Install ظاهر شود.
در اینجا همانطور که می بینید می توانید بر روی گزینه Install Ubuntu یا Try Ubuntu کلیک کنید که ما برای نصب رو گزینه Install Ubuntu کلیک می کنیم.
بعد از این مرحله به مرحله Preparing to Install Ubuntu میرسیم که در این مرحله در صورتی که شما مایل هستید می توانید گزینه Download Updates While Installing رو علامت بگذارید تا در هنگام نصب UBUNTU سیستم عامل شما بروز هم شود و همچنین گزینه Install This Third-Party Software رو هم علامت بگذارید تا بتوانید تمامی فایلهای صوتی و تصویری را اجرا کنید، و سپس روی گزینه Continue کلیک کنید.
خب در این مرحله شما باید بگوید که آیا می خواهید UBUNTU را در کنار Windows نصب کنید یا می خواهید کل Hard Disk خود را به UBUNTU اطلاق دهید یا این که می خواهید خودتان Partition خاصی رای به UBUNTU اطلاق دهید در صورتی که می خواهید یک PARTITION خاص را به UBUNTU اطلاق دهید ادامه مطلب را دنبال کنید و روی گزینه Something Else کلیک و سپس روی گزینه Continue کلیک کنید.
در مرحله بعد به قسمت انتخاب PARTITION می رسیم که شما می توانید یکی از Partition های خود را که از قبل آماده کردید به این سیستم عامل اطلاق دهید، در این جا من دو Partition دارم که یکی System Reserved که برای نگهداری فایل Boot ویندوز 8 من هست و دیگری برای سیستم عامل ویندوز هشت من است خب و 63 گیگابایت فضای خالی دارم که می خواهم این فضا را به سیستم عامل Ubuntu خود اطلاق دهم.
خب در اینجا اگر شما Partition خالی داشته باشید می توانید از آن استفاده کنید حالا من می خواهم یک Partition بسازم که بشه روی این Partition سیستم عامل رو نصب کرد پس روی Free Space کلیک می کنم و بعد روی گزینه + در قسمت پایین بغل گزینه change… و
در پنجره باز شده با نام Create Partition شما می توانید حجم Partition ، نوع ، مکان شروع ، استفاده به عنوان و Mount Point را مشخص کنید که من این Partition رو به عنوان یک Partition Primary و نقطه شروع رو از همون Beginning of this Space و Ext4 journaling file system رو انتخاب می کنم گزینه Mount Point را بر روی / می گذارم، و سپس روی گزینه Ok کلیک می کنیم. خب اگه مایل باشید می توانید یک Partition Swap هم برای بازدهی بهتر سیستم درست کنید.
برای ساخت Partition Swap روی گزینه + کلیک کنید همه مراحل رو مثل قبل انجام بدید ولی حجم Partition Swap رو اندازه حجم Ram سیستم قرار بدید یعنی اگر سیستم شما 4 GB Ram دارد پس حجم Partition Swap هم باید 4 GB باشد پیشنهاد من این که یک 100MB بیشتر از RAM باشه بهتره و Partition هم فرقی نداره که روی Logical باشه یا Primary و برای Use as هم همان گزینه پیش فرض خودش خوبه و فقط برای Mount Point روی گزینه Swap کلیک کنید در این آموزش من Partition Swap درست نمی کنم پس بهم یک پیام میده بر مبنای این که شما هیچ Partition رو برای Swap انتخاب نکردید. پس روی همون Continue کیک می کنم
در قسمت بعد از روی نقشه کشور ایران رو انتخاب می کنیم و سپس روی گزینه Continue کلیک می کنیم.
در این قسمت هم اگر در قسمت قبل ایران را در نقشه انتخاب کرده باشید زبان فارسی به صورت خودکار انتخاب شده است و کافیست روی گزینه Continue کلیک کنید.
خب به قسمت انتخاب نام برای سیستم و برای حساب کاربری می رسیم، در فیلد اول در صورت تمایل نام و نام خانوادگی خود را وارد کنید و فیلد دوم نام کامپیوتر خود در فیلد سوم نام حساب کاربری و در فیلد چهارم یک رمز عبور و در فیلد پنجم رمز عبور خود را تکرار کنید و اگر مایل هستید می توانید روی گزینه Log in Automatically کلیک کنید تا سیستم به صورت خود کار بدون احراز هویت و درخواست رمز از شما وارد سیستم شود و در صورتی که خواستار امنیت بیشتر هستید می توانید روی گزینه Encrypt My Home Folder علامت بگذارید تا امنیت سیستم شما افزایش یابد و سپس روی گزینه Continue کلیک کنید.
نکته: فیلد دوم و سوم به صورت خود کار بعد از پر کردن فیلد اول پر می شود می توانید آنها را به صورت دستی عوض کنید.
حالا صبر کنید تا مراحل کپی و پیکر بندی کردن سیستم عامل شما تمام شود
و در قسمت بعد روی گزینه Restart Now کلیک می کنیم تا سیستم عامل ما ریستارت شود و بعد از ریستارت وارد سیستم می شویم.
سپس رمز را وارد کرده و به دنیایی Linux خوش آمدید.
اگر آشنایی با محیط و کارای UBUNTU ندارید میتوانید از آموزش کار با Ubuntu برای شناخت و یادگیری Ubuntu استفاده کنید. همچنین میتوانید از صفحه آموزش کامل لینوکس برای شروع به یادگیری لینوکس کنید.

اگر علاقه به یادگیری خط فرمان ویندز (Command Prompt) دارید، بهتر است همین حالا دست به اقدام بزنید آموزش خط فرمان ویندوز به صورت 100% تضمینی با 7 روز گارانتی بازگشت وجه بدون قید و شرط، بعلاوه 59 درصد تخفیف ویژه: (اطلاعات بیشتر…)
سلام من می خوام بارتیشین بندی کنم اما در صفحه اول گزینه free spaec وجود نداره چه کنم
سلام فاتح جان ، اگه در سیستم شما فضای خالی وجود داشته باشه که به هیچ پارتیشنی اختصاص نشده باشه آن فضای خالی با نام Free Space نمایش داده میشه، در غیر این صورت یعنی کل فضای هارد دیسک شما به پارتیشن ها اختصاص داده شده. شما باید از یک پارتیشن که از قبل ساختید به عنوان درایو UBUNTU استفاده کنید.
سلام ببخشید میخوام ببینم اگه یه درایو رو انتخاب کنی همه ی درایو ها یکی میشه چون یکی از دوستانم می گفت کل درایو هارو یکی میکنه
سلام امیر جان
خیر این طور نیست ، اگر شما بر فرض مثال 5 تا پارتیشن داشته باشی و پارتیشن 3 رو برای نصب UBUNTU انتخاب، UBUNTU روی پارتیشن سه نصب شده و به باقی پارتیشنهات ربطی نداره 🙂
اما در صورتی که هارد دیسکت Dynamic باشه ، اگه یکی از پارتیشن هات رو حذف کنی همشون باهم پر میشن 🙂 . به فرمت هم ربط نداره فقط با حذف کردن همشون حذف میشه اونهم در صورتی که هاردیسکت Dynamic باشه پس خیالت راحت.
منم دقیقا همین مشکل رو داشتم زنگ زدم اِف یک ،کارشناساشون راهنماییم کردن مشکلم حل شد. شمارشون این بود :9099071112
سلام
ممنون از راهنمای خوبتون.
بدون هاراد مگه نمیشه استفاده کرد
بله میشه روی حالت Live CD اجرا کنید
اموزش ها بسیار عالی و به زبانی ساده واقعا ممنونم . 3>
ممنونم لطف دارید 🙂 باعث خوشحالی
تمام مراحل را انجام میدهم اما بعد از اینکهinstallرو میزنم ولی همینجور تو همین صفحه میمونه و نوشتهdetecting file system
سلام
کدوم نسخه Ubuntu رو نصب میکنی؟
آخرین نسخه Ubuntu رو از سایت خودش دانلود کن بعد در مرحله انتخاب Partition گزینه Somethings Else رو انتخاب کن و 100% هم نوع پارتیشن ها رو EXT4 انتخاب کن.
موفق باشید.
میشه ویندوز قیلی رو هم بالا اورد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
بله، اگر ویندوز قبلی رو حذف نکرده باشید.
عالی بود دستت طلا
خیلی ممنونم محمد جان 🙂
سلام
مطلبی که گذاشتین عالی بود عالی!!
خدا خیرتون بده
سلام ممنون از آموزش خوبتون راجع به نصب ubntu.
من طبق دستور ubntu را نصب کردم. حالا فقط لینوکس بالا میاد. تمام اطلاعات سایر داریو ها هم در محیط لینوکس مشاهده می شود. ویندوز هنوز وجود دارد؟ چه جوری از ویندوز بالا بیام؟
با تشکر.
۱- وارد اوبونتو شوید و ترمینال را باز کنید (Ctrl+Alt+T). سپس با این کد منوی بوت سیستم را باز می کنیم:
sudo gedit /etc/default/grub
حال از شما پسورد سیستم پرسیده می شود، آن را وارد کنید.
۲- در فایلی که باز می شود، متغیر GRUB_DEFAULT را جستجو کنید و مقدار آن را برابر1 قرار دهید!
GRUB_DEFAULT=1
۳- در همان فایل، GRUBTIMEOUT مقدار زمانی را نشان می دهد که منوی بوت صبر می کند تا شما گزینه ای را انتخاب کنید!
GRUB_TIMEOUT=10
۴- برای اعمال تغییرات در سیستم، دوباره به ترمینال برگردید و فرمان زیر را اجرا کنید:
sudo update-grub
تمام شد!
سلام
واقعا برای اشتراک گذاری اطلاعات تون ممنوم 🙂
موفق و سربلند باشید.
سلام
من فلش رو بوت کردم و کاملا شبیه به توضیحات عمل کردم ولی سیستم عامل لینوکس بالا نمیاد و ارور میده که مناسب سیتم شما نیست . چی کار کنم؟
سلام
از چه برنامه ای برای بوتیبل کردن فلش تون استفاده کردید؟ (برنامه پیشنهادی Rufus)
و روی چه دستگاهی میخواهید Ubuntu رو نصب کنید؟ (کدوم نسخه)
سلام ببخشید میخواستم ببینم میشه این کار هارو یرای یک usb کرد یعنی بجای اینکه روی دیسک کامپیوتر پاتیشن بندی کنیم روی فلش این کارو بکنیم
سلام یوسف جان
معمولا بعضی از USB Flash ها قابلیت پارتیشن بندی ندارند، اما اگر فلش شما قابلیت پارتیشن بندی داشته باشه شما میتونید اینکار رو انجام بدید.
سلام دوستان من میخوام ابونتو رو کلا به جای ویندوز نصب کنم ولی شما فقط اموزش قسمت پارتیشن بندی رو گذاشتین و نگفتیم ک اگه گزینه نصب کامل بر روی کل هارد رو بزنیم چه اتفاقی میافته
خیلی ممنون میشم پاسخ دهید
سلام ببخشید میخواستم بدونم ubuntu رو از کنار ویندوز 7 یا 8.1 هم میشه نصب کرد؟؟
اخه هر چقدر اموزش ها رو نگاه میکنم نوشتن ویندوز 8 یا 10
لطفا اگه کسی میدونه جواب بده کارم گیر . ممنون
سلام
بله میتونید در کنار هر ویندوزی نصب کنید، در کل هیچ ربطی به نسخه ویندوز تون نداره 🙂
سلام
وقتی به قسمت installation type میرسم گزینه ی اول رو میزنم ارور میده بعد سیدی و بیرون میاره بعد وقتی انتر رو میزنم دو باره سیدی رو داخلش میکنه و ویندوز 8.1(ویندوزی که دارم) رو بالا میاره
واگه اون قسمت پارتیشن بندیش برم گزینهی free space رو ندارم خودمم 30 گیگ فضا ایجاد کردم میشه راهنماییم کنین ممنون میشم
سلام من بدون هیچ اطلاعاتی از این برنامه اوبونتو رو نصب کردم سه پارتیشن داشتم که توی هر سه تای اون اطلاعات داشتم حالا که نصب شده دیگه ویندوزم بالا نمیاد و موقعی که از طریق بوت ویندوز اقدام به نصب ویندوز میکنم فقط یک پارتیشن ۴ گیگی دارم و یک پارتیشن با بقیه ی حجم هاردم و غیر قابل فرمت شده ایا تمام اطلاعات این هاردم پاک شده ضمنا قسمتی که جای خالی پارتیشن ها رو نشون میده صفره
من موقع نصب فقط روی دکمه ی کانتینیو کلیک کردم تا نصب کنه
ممنون میشم کمکم کنید
سلام
گزینه پیشفرض نصب Ubuntu حذف کلیه پارتیشن ها و اختصاص کل هارد دیسک به Ubuntu و شما متاسفانه همین گزینه رو انتخاب کردید. اسم اون پارتیشن ۴ گیگاباتی Swap که به صورت پیشفرض برای کارایی بهتر RAM درست میشه، متاسفانه شما همه اطلاعات تون رو حذف کردید و نوع فرمت ذخیره سازی هارد دیسک رو هم تغییر دادید (NTFS to EXT4) به اینخاطر بازیابی اطلاعات کمی سخت میشه، اما اگر داده های مهمی داشتید و میخواهید بازیابی بشن باید از یک نرم افزار قدرتمند برای بازیابی اونها استفاده کنید. البته نه با این کامپیوتر باید هارد دیسک تون رو به یک کامپیوتر دیگه متصل کنید و از طریق سیستم عامل اون کامپیوتر فرایند بازیابی داده ها رو انجام بدید.
در کل نا امید نشدید امکان بازیابی اطلاعات تون هست، موفق باشید.
ممنون از راهنماییتون
شما چه نرم افزا ری رو پیشنهاد. میکنید. برای بازیابی
نرم افزار خوب زیاده اما یکی از بهترین برنامه های ریکاوری Recuva است
لینک: نرم افزار Recuva
ایا با ویندوز میتونم بازیابی کنم یا فقط باید. با لینوکس بازیابی بشه
تو هر سیستم عاملی میتونید، ولی دیگه نباید هیچ فایلی روی این هارد دیسک تون کپی کنید.
سلام
روزتون بخیر
من به تازگی نیاز به لینوکس پیدا کردم .چند تا سوال داشتم
میشه لینوکس اوبونتو رو از طریق محیط ویندوز نصب کرد؟
لینوکس نصب کنم ویندوز میپره یا میمونه؟
اول لینوکس رو نصب کنم بهتره یا ویندوز؟
باتشکر
سلام، روز شما هم بخیر
برای نصب Ubuntu در ویندوز باید از طریق فایل wubi اقدام کنید.
اگر بعد از نصب ویندوز Ubuntu رو در یک پارتیشن دیگه نصب کنید ویندوز باقی میمونه
بهتره اول ویندوز نصب کنید بعد Ubuntu به این خاطر که GRUB Boot ویندوز رو تشخیص میده اما Boot Loader ویندوز قابلیت تشخیص هیچ کدام از توزیع های لینوکس رو نداره
خواهش میکنم و موفق باشید.
با سلام مجدد
یه سوال داشتم:
من باید bio linux نصب کنم . منتهی نمیدونم باید قبلش سیستم عامل لینوکس رو نصب کنم یا نه؟ منظورم نیاز به نصب اوبونتو هست پیش از اینکه بخوام bio linux نصب کنم؟
باتشکر فراوان
سلام
مدتیه اوبونتوی من دچار مشکل شده.خیلی کارها رو انجام نمیده
حتی یوزر اکانتمم عوض نمیکنه.
تو درایورهام نمیره و پیغام میده قابل دسترس نیست و …
لطفا راهنمایی کنید چکار کنم
از bio linux 8 استفاده میکنم اوبونتوی 14 ال تی اس
سلام من وقتی در مرحله آخر روی گزینه restart now میزنم سیستم هنگ میکنه
و دیگر هیچ
تا با نگه داشتن دکمه پاور خاموش کنم و بعد از روشن شدن سیستم Ubuntu رو کلا نمیشناسه تا از روش بوت کنه
سلام محمد جان
کدوم نسخه رو نصب میکنید؟ با چه برنامه ای فلش تون رو بوتیبل میکنید؟
salam
kheili mamnoon
besiar komak konande bood
سلام،هارد من gpt هستش،میخاستم ubuntu14.04 رو نصب کنم اما نمیشه،آیا ویندوز 10 mbr هستش که من نصب کنم و یا ubuntu14.04 با gpt؟
ممنون از راهنماییتون
سلام
لطفا سوال تون رو واضح بیان کنید و اینکه خطای دریافتی رو به صورت کامل ذکر کنید.
موفق باشید
سلام
متشکرم برای توضیحات خوبتون،
میخواستم بدونم که آیا بعد از نصب UBUNTU ، برای نصب درایورها مثلا کارت گرافیک و … مشکلی وجود نداره؟
باید خودم دانلود کنم درایورها رو؟
سلام
ممنون از محبت تون
خیر مشکلی نیست، خود اوبونتو اکثر درایور ها رو تشخیص میده و نصب میکنه، اما شما میتونید درایور های اختصاصی مثل Nvidia رو به صورت دستی و با دستور apt نصب کنید.
آموزش نصب درایور Nvidia در اوبونتو
موفق باشید
سلام. وقتی گزینه somthing else رو بزنم و یک درایوی که ویندوز در اون نیست رو انتخاب کنم، آیا مشکلی پیش می آد؟
داشتن دوتا سیستم عامل سیستم رو کند می کنه؟
سلام
خیر، مشکلی پیش نمیاد و باعث کند شدن سیستم تون هم نمیشه 🙂
موفق باشید.
سلام. من هم با YUMI و هم با rufus فلش رو بوتیبل کردم، در هر دو بار هم که تست کردم، install ubuntu میاد( به صورت یک صفحه سیاه) بعد که اتخابش می کنم، یه عکس میاد و دیگه هیچ اتفاقی نمی افته؛ چه کار کنم؟
سلام
با برنامه Rufus که فلش رو بوتیبل میکنید باید طبق پارتیشن استایل هارد دیسک تون عمل کنید یعنی اگر از پارتیشن استایل GPT استفاده میکنید فلش تون رو هم باید به صورت GPT بوتیبل کنید. (قسمت Partition Scheme)
فک می کنم خود به خود try ubuntu اجرا می شه..
ربطی به secure boot میتونه داشه باشه؟(enable هست و غیر فعال نمیشه)
بله، میتونه مرتبط با Secure Boot باشه
سعی کنید آخرین نسخه LTS اوبونتو رو نصب کنید (در حال حاضر نسخه 18.04) و اینکه Secure Boot فقط توسط نسخه های 64 بیتی اوبونتو پشتیبانی میشه نه 32 بیتی
سلام، ممنون از توضیحتون
من اگه گزینه free space رو نداشته باشم و روی یکی از پارتیشن هام بخوام نصب کنم، نمیتونم به EXT4 تغییرش بدم؟ (یعنی دیگه اون پنجره رو برام نمیاره که بخوام EXT4 رو انتخاب کنم؟)
یکی هم اگه بعدا دوباره بخوام ویندوز نصب کنم به جای UBUNTU ، اونموقع میشه EXT4 رو به NTFS تغییر بدم؟
سلام
چرا نتونید اگر هارد دیسک تون Dynamic نباشه هر پارتیشنی که خواستید رو میتونید فرمتش رو به ext4 تبدیل کنید.
بله بعدا میتونید دوباره ext4 رو به سادگی تبدیل به ntfs کنید.
سلام ببخشید من میخام ابنتو نصب کنم و چیز زیادی بلد نیستم میشه راهنماییی کنید منو ممنون میشم…
سلام حسین
کافیه طبق آموزش پیش برید 🙂
موفق باشید