آموزش نصب و استفاده از وردپرس در WAMP Server
آموزش نصب و استفاده از وردپرس در WAMP Server به صورت Localhost
اگر خود را برای Webmaster شدن آماده میبینید. پس بهتر است این آموزش را به دقت مطالعه کنید. همانطور که میدانید برای انجام هر کاری نیاز به تمرین و آزمایش میباشد. در دنیای Webmaster ها هم این امر صادق است. یعنی ابتدا باید کارهای خود را به صورت آزمایشی روی کامپیوتر خود انجام دهید سپس آنها را روی هاست و دامنه واقعی پیاده سازی کنید. تا از بعضی مشکلات ابتدایی جلوگیری کنید.
همانطور که میدانید برای راه اندازی یک سایت نیاز به خرید هاست و دامنه دارید. ولی شاید بخواهید ابتدا یک سایت را به صورت آزمایشی در کامپیوتر خود داشته باشید. برای راه اندازی یک سایت در کامپیوتر شخصی ابتدا باید چندین سرویس را روی کامپیوتر خود راه اندازی کنید. این سرویس ها شامل موارد زیر میباشد:
Apache
PHP Server
MySQL
برای راه اندازی این سرویس ها به صورت Local (کامپیوتر شخص خود) میتوانید از نرم افزارهای مختلفی که این سرویس ها را برای اهداف آزمایشی ارائه میدهند استفاده کنید. به این نرم افزارها برنامه ارائه Localhost گفته میشود. که در این آموزش قرار است با برنامه WAMP Server کار کنید.
نکته: در این آموزش جدا از ارائه محتوای متنی، برای شما عزیزان یک فیلم آموزشی هم در زمینه نصب و استفاده از وردپرس در WAMP Server آماده شده تا در صورت تمایل از آن نیز استفاده کنید. همچنین برای دریافت نرم افزارهای ذکر شده ابتدا در سایت ثبت نام کنید تا لینک کلیه برنامه ها نمایش داده شود.
فرایند که در ادامه به آن اشاره میکنم از این قرار است:
- ابتدا برنامه WAMP را دانلود و نصب میکنید.
- سپس برنامه WordPress را از سایت دانلود نموده و آنرا در برنامه WAMP قرار میدهید.
- یک پایگاه داده برای WordPress در نرم افزار WAMP درست میکنید.
- تنظیمات مربوط به پایگاه داده را در فایل WP-Config وردپرس انجام میدهید.
پس از انجام فرایند بالا وردپرس میتواند از سرویس SQL نرم افزار WAMP استفاده کند و اطلاعات خود را در SQL ساخته شده ثبت کند. بریم که فرایند بالا رو انجام بدیم:
دریافت و نصب نرم افزار WAMP Server
برای راه اندازی هاست محلی (Localhost) نرم افزارهای زیادی وجود دارند که نرم افزار WAMP یکی از ساده ترین و بهترین این نرم افزارها برای ویندوز میباشد. بعضی دیگر از این برنامه ها در زیر نام برده شده اند:
WAMP = Windows Apache MySQL PHP
LAMP = Linux Apache MySQL PHP
SAMP = Solaris Apache MySQL PHP
XAMP = A Cross Platform
برای شروع ابتدا نرم افزار WAMP Server را از سایت Soft98 دانلود و نصب کنید. پس از نصب نرم افزار WAMP آنرا به صورت Run As Administrator اجرا کرده و منتظر بمانید تا وضعیت آن سبز شود.
پس از نصب نرم افزار WAMP و سبز شدن وضعیت آن به سایت fa.wordpress.org رفته و نرم افزار مدیریت محتوای وردپرس را دانلود کنید.
انتقال محتوای وردپرس به پوشه localhost
حال به مسیر نصب نرم افزار WAMP Server بروید و فایل zip نرم افزار وردپرس را در پوشه www کپی کنید. (مسیر پیشفرض نرم افزار WAMP در آدرس C:\wamp میباشد.)
پس از کپی نمودن نرم افزار مدیریت محتوای وردپرس در پوشه www آنرا از حال zip خارج کنید (Extract) سپس به پوشه extract شده بروید و کلیه محتوای پوشه WordPress را که در پوشه Extract شده میباشد Cut کرده و به پوشه قبلی آن پیست کنید. در آخر نام پوشه اولیه را از wordpress-#.#.#-fa.ir به یک نام دلخواه برای خود تغییر دهید. این نام در واقع معادل دامنه یک سایت است.
ساخت پایگاه داده در WAMP Server
هر سایتی برای ثبت اطلاعات نیاز به یک پایگاه داده یا همان Database دارد. برنامه مدیریت محتوای وردپرس هم نیاز به یک پایگاه داده برای ثبت اطلاعات خود دارد. برای ساخت Database در نرم افزار WAMP Server ابتدا روی آیکون WAMP کلیک چپ کنید سپس گزینه PHPMyAdmin را انتخاب کنید تا صفحه مدیریت پایگاه های داده باز شود.
در صورتی که در صفحه PHPMyAdmin از شما نام کاربری و رمز عبور خواست، در بخش Username کلمه root را وارد کنید و بخش مربوط به password را خالی بگذارید و روی Go کلیک کنید.
در صفحه مدیریت پایگاه داده از سمت چپ روی گزینه New کلیک کرده و در بخش Database Name نام پایگاه داده خود را مشخص کنید. و در آخر روی گزینه Create کلیک کنید.
تنظیمات مربوط به ارتباط وردپرس با پایگاه داده
پس از کپی گرفتن وردپرس در پوشه www و ساخت Database در PHPMyAdmin نیاز دارید تا اطلاعات مربوط به پایگاه داده خود را در فایل wp-config.php وردپرس وارد کنید. تا وردپرس بتواند با Database ساخته شده ارتباط برقرار کند و اطلاعات خود را در آن پایگاه داده ذخیره کند.
برای اینکار ابتدا وارد در پوشه wamp\www شده سپس به پوشه بروید که محتوای وردپرس شما در آن قرار دارد. در پوشه wordpress دنبال فایل wp-config-sample.php بگردید و آنرا به wp-config.php تغییر نام دهید.
حال فایل wp-config.php را با یک برنامه ویرایشگر مثل Notepad++ ویرایش کنید سپس در قسمت database_name_here نام پایگاه داده خود را که ساختید وارد کنید و در قسمت username_here نام کاربری root را وارد کنید و در قسمت password_here مقدار رمز عبور را خالی کنید.
تنظیمات نهایی در راه اندازی وردپرس
پس از وارد نمودن اطلاعات مربوط به پایگاه داده در فایل wp-config.php نوبت به تنظیمات نهایی وردپرس میرسد. برای اینکار ابتدا یک مرورگر همانند Google Chrome را باز کنید سپس در Address bar مرورگر ابتدا localhost را وارد کنید و بعد از آن یک علامت / بگذارید و در آخر نام پوشه را وارد کنید که در پوشه www وجود دارد. (پوشه ای که فایلهای وردپرس در آن ذخیره شده است) برای مثال:
http://localhost/TMLMANAGER
حال کلید Enter را بفشارید تا با پنجره خوش آمد گویی وردپرس مواجه شوید. در پنجره باز شده اطلاعات مربوط به سایت خود را وارد کنید. که این اطلاعات شامل موارد زیر میباشد:
عنوان سایت: نامی اصلی سایت
نام کاربری: نام حساب کاربری که میخواهید از طریق آن سایت خود را مدیریت کنید.
رمز: انتخاب یک رمز عبور پیچیده برای نام کاربری انتخاب شده
ایمیل شما: وارد نمود یک آدرس ایمیل معتبر برای ارسال پیام های مدیریتی سایت به آن ایمیل
پس از وارد نمودن اطلاعات بالا روی گزینه راه اندازی وردپرس کلیک کنید تا پیغام انجام شد! را مشاهده کنید. و در آخر روی ورود کلیک کنید و نام کاربری و رمز عبور انتخاب شده را برای ورود به پنل مدیریت وردپرس وارد کنید.
آموزش نصب و استفاده از وردپرس در WAMP Server فصل دوم آموزش رایگان طراحی سایت به زبان فارسی میباشد.
در صورت داشتن هر گونه سوال و انتقاد تی ام ال منیجر را از محبت خود محروم نکنید.

اگر علاقه به یادگیری خط فرمان ویندز (Command Prompt) دارید، بهتر است همین حالا دست به اقدام بزنید آموزش خط فرمان ویندوز به صورت 100% تضمینی با 7 روز گارانتی بازگشت وجه بدون قید و شرط، بعلاوه 59 درصد تخفیف ویژه: (اطلاعات بیشتر…)
salam khaste nabashid dostan gerami bebakhshid man ye moshkeli daram. mogheye rahandazye wamp vasam ye error miyad ba inke man tamam karaee ke goftido anjam dadamo va barnamehaye mored niyazo nasb kardam vali error mide va range alamatesh roye narenji gir mikone age mishe ye komaki bem bokonid. mam non
سلام.واقعا وبسایت خوبی دارید
با سلام و تشکر. موفق و پیروز باشید.
خیلی کار امد بود! من ک یاد گرفتم رو هاست های پولی وردپرس نصب کنم اما هنوز یاد نگرفتم رو هاست رایگان اونم بیزحمت اموزشش رو قرار بدین با تشکر از اموزش های خوبتون
چشم ان شا الله، اینکار رو هم 100% انجام میدم.
موفق . سر بلند باشید.
سلام بببخشيد يه سوال برنامه wapserver ميخواستم نصب كنم بعد بايد كل نرم افزار هاي visal داشته باشي من اخرين نسخه شو گرفتم الان يه ارور جديد ديگه ميده api-ms-win-crt-runtime-|1-1-0.dll missing from your computer اين چجوري ميشه رفع كرد
سلام
همه نسخه های MVC++ رو نصب کنید مخصوصا نسخه ۲۰۱۵ رو، هم 64 بیت هم 32 بیت (البته اگر ویندوز تون 64 بیتی)
ببخشید من کل ورژن های ++MVC نصب کردم از 2008 تا 2017 ولی باز همون ارور
api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll میده دیگه نمیدونم چکار کنم
خطای مذکور مربوط به برنامه MVC++ ، اگر فکر میکنید همه MVC++ ها رو نصب کردید یعنی یا MVC++ های که نصب کردید مشکل داره یا اینکه سیستم عامل تون مشکل خاصی داره
در کل بهتون پیشنهاد میکنم از ویندوز ۱۰ استفاده کنید. ولی قبلش بهتره برنامه WAMP رو حذف کنید و دوباره نصب کنید یا اینکه از XAMP استفاده کنید.
wampserver زده 1 of 3 services running wamp بعد که نسخه های ++MVC نصب کردم زد 1 of 2 services running wamp الان هنوز نارنجی نشده 3 of 3
سلام
وقتون بخیر!
بسیارزیبا ومناسب توضیح دادین یه دنیا ممنون …
خیلی مفید وآموزنده به عنوان یه استفاده کننده ازمطالبتون آموزشی ساتتون واجب دیدم ازشما بزرگوار کمال تشکر رو داشته باشم.
سلام خانم محمدی
خواهش میکنم لطف دارید
موفق و سربلند باشید.
سلام
سایت خیلی خوبی دارید
و مطلب مفید هستش
ولی من وقتی وردپرس رو وارد میکنم
فایل wp-config-sample.php به صورت wp-config-sample هستش
به از چند مرحله وقتی میخواد وارد بشه مینویسه که این فایل وجود نداره و پایگاه داده رو وارد کنید
میشه کمک کنید
ممنون
سلام
ممنون از محبت تون
اگر نمیتونید Extension فایلها را مشاهده کنید (.php) باید از طریق بخش View در پنجره Explorer یا همون My Computer تیک File Name Extensions رو بذارید.
بعد حتما باید فایل wp-config-sample.php رو تغییر نام بدید و -sample رو ازش حذف کنید.
با سلام و خسته نباشید
خیلی ممنون بابت مطالب مفیدتون
چطور باید سایتی که طراحی شده و با wamp تست شده رو به هاستمون انتقال بدیم؟
سلام وقتتون بخیر
من ومپ سرورو نصب کردم ولی سبز نمیشه آیکونش کاری که گفتین تو کنترل پنل کردم و مایکروسافت ویژال c++ رو نصب کردم ولی بازم سبز نشد چه مشکلی داره . با تشکر .
سلام مصطفی
کلیه نسخه های برنامه MVC++ رو باید نصب داشته باشید (از 2008 تا 2018) و اینکه سیستم تون رو بررسی کنید آیا برنامه ای ندارید که باعث ایجاد تداخل با WAMP شده باشه، مثل برنامه های که در خود شون SQL دارند.
سلام من طبق ویدیو شما جلو میرم ولی نمیشه چیزی که شما میگین
localhost میزنم یه سایت چینی میاد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
میشه کمکم کنید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام
وردپرس رو درست دانلود کردید؟ باید نسخه فارسیش رو دریافت کنید.
لینک دانلود وردپرس فارسی